2014. november 14., péntek

Átépítés alatt!

A Mestertanoncok Tornya a szorgos kis építészmérnök hallgatóknak bagolyköves kreatív szekciónak hála több potenciális topickal bővülhet. Azonban még nincs itt a lejárati határidő, 2014. november 23. 22:00-ig lehet küldeni a témákat Dolnak, azaz nekem bagolyban!

Bőven van még lehetőség a mestertanoncok számára bátran - kisdiákok számára büntetés terhe mellett látogatható épületrészben, ezért várjuk írásaitokat! A beküldött munkákkal pontokat is szerezhettek (illetve aki nem diák, az baráti vállveregetést)!

Álljanak itt az eddig beküldött témaleírások nevei és rövid bemutatójuk, hogy tudjátok, miféle helyszínek érkeztek már be, és akár ihletet kapjatok továbbiakra. :)

• Régiségek terme
A történelmet felelevenítő múzeumjellegű hangulatos kis szoba. Bármely kor bármely eszköze érdekel, itt megtalálod!

• Megálló
Az első helyiség, amibe a lépcsőzésben fáradt mestertanonc érkezik. Pihenő és tanuló részleg kényelmes fotelokkal, (nem sokáig) titkos tudományokkal foglalkozó könyvekkel és valódi gubriathai tűzzel.

• Sárkányraktár
Leendő sárkányológusok kedvenc létezési pontja: miniatűr sárkányokkal teli helyiség. Barátkozni szabad - de csak saját felelősségre!

• Színpadok
Változatos hétvégi programmal vár a toronyban működő nagyszínpad. Profi illuzionisták, cirkuszosok, együttesek és táncosok adják elő nem feltétlenül korhatár nélküli produkciójukat. Míg a kis színpadon saját magad is bemutathatod tehetséged a pénteki előadások alkalmával.

• Télikert
Ha azt hiszed, éneklő fa és szerelmi bájitalt könnyező virág nem létezik, még nem jártál a mestertanoncok tornyának legtetején. A bájital- és gyógynövénytan-szakos hallgatók Mekkája ez a hely, mely egy igazán különleges titkot is rejt.

• Fürdő 
Ha azt hiszed, a kastély egy újabb medencéjét jöttél meglátogatni, tévedsz. A világ legkülönbözőbb, mindennel felszerelt fürdőközpontjaiba juthatsz ezen a portálon át. Szauna, masszázs, gyógykezelések... maximális kényeztetés!

• Hálószoba
Ugyan a mestertanoncoknak megvan a maguk kis vacka házuk hálótermében vagy a faluban, ha mégis szükség volna egy kis nyugira, vagy kidobott a sértődött szobatárs, itt saját hálót kreálhatsz, csak a fantáziád, és egy radíros végű ceruza segítségével.

• Kellékes szoba
Ez a terem régen hatalmas és díszes volt, és bár talán ma is az, nem lehet látni a sok szemé... akarom mondani tárgytól. A kellékes szobában a mestertanoncok mindent megtalálnak; azt is, amit nem is kerestek!

Pennát fel!

4 megjegyzés:

  1. Néhány téma leírására pillantva határozottan az az érzésem, valaki(k) összekeverték a kastélyt, mint iskolát, egy luxusszállóval. Sok flanc, kevés kreativitás.
    Lehet, hogy nem ártana a már meglévő témákat figyelembe véve alakítani ki úgy a kastélyt, hogy a veszélyesebb és egyben érdekesebb helyek kerüljenek az MT-k fennhatósága alá. Az, hogy csak az ő kiváltságuk legyen egy színpad (csupán mert ők 18+ szórakozásra vágynak), szerintem indokolatlan - egy vetítőterem, ahol előadásokat is lehet tartani, a kisebb diákok számára is érdekes téma lehetne.

    VálaszTörlés
  2. Mindenki olyan témát ír, amilyet csak szeretne, és a mestertanoncok fognak dönteni ezek közül. Ha neked egyéb ötleteid vannak, kérlek, írj nekünk egy-néhány helyszínleírást, hogy még több és jobb téma közül lehessen válogatni a kedvenceket!

    Az egyik pályázó védelmében: A korhatáros produkciók nem (feltétlen) 18+-t jelentenek. Illetve jelenleg is van előadások tartására megfelelő terem a kastélyban, ahova kezdők is bejuthatnak.

    VálaszTörlés
  3. Azok közé tartozom, akik megvannak fényűzés nélkül is, nem kell extrás téma egy kiemelkedően jó játékhoz. Nem érzem igazán szükségét új témának, akad belőlük bőven és így is kevéssé kihasználtak.

    "Az épületet elzáró ajtón díszelgő tábla tudatja az erre tévedőkkel, hogy merre is jár, de bejutni nem egyszerű, hiszen nem szeretné egy színészpalánta sem, hogy darabjaikba bepillantást nyerjenek a nem kívánt személyek, vagy épp holmijaik közt kotorásszanak."
    Vanni van, csak épp a leírás miatt a jóérzésű játékosok nem mennek be, mert ott van a színjátszók minden holmija. Számomra ez ilyen "nem vagy tag - maradj kint" zászlócska.

    VálaszTörlés
  4. Amíg néhányan szeretnék ezeket a témákat, szeretnének még egyéb különleges helyszíneket, szerintem miattuk érdemes megnyitni egyet-egyet. De örülök, ha a te igényeidet még könnyebb kielégíteni. :)

    Ha színjátszókörön kívül / hirtelen felindulásból szeretnél előadást, azt gondolom más helyszínen is meg tudod oldani (Kalicka, Kívánságok terme?), de ha írsz mondjuk a színjátszó felügyelőtanárának (Aileen Aurora), biztosan beenged téged oda. Illetve ha szükségét érzed, beszélhetek én is a színjátszó körösökkel, hogy dugják el a cuccaikat, hogy mások is benézhessenek a próbaterembe, ha akarnak. Mivel általában a játszani vágyók belépnek a színjátszókörbe, ez még nem merült fel.

    VálaszTörlés